Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Регионални састанак генералних директора цивилних ваздухопловних власти Републике Македоније, Србије и Црне Горе

Четвртак, 01.02.2018.
Регионални састанак генералних директора цивилних ваздухопловних власти Републике Македоније, Србије и Црне Горе

 У духу сталне успешне сарадње која је у протеклим годинама постојала између цивилних ваздухопловних власти у региону, данас у Скопљу (31.01.2018.) одржан је радни састанак генералних директора цивилних ваздухопловних власти Републике Македоније, Републике Србије и Црне Горе, Горан Јандреоски, Мирјана Чизмаров и Драган Ђуровић.

Размена искустава и знања који су од регионалног интереса има за исход потписивање низа Меморандума о сарадњи која је конципирана у неколико сфера цивилног ваздухопловства.
 
Шефови регулаторних тела цивилног ваздухопловства Републике Македоније, Србија и Црна Гора, на данашњем састанку су још једном потврдили стратешке користи од регионалне сарадње ваздухопловних власти, у вези са безбедношћу и обезбеђивањем ваздушног саобраћаја, али и у области права путника у ваздушном саобраћају као највиших приоритета за стварање европског профила ваздушног саобраћаја за авио-индустрије и путника.
 
Генерални директори су се обавезали да ће унапредити будућу сарадњу кроз своја позитивна искуства у процесу усклађивања с ИКАО стандардима и другим европским прописима и критеријумима.
 
На регионалном састанку генералних директора цивилних ваздухопловних власти у Скопљу још једном је потврђен низ изазова и прилика са којима се регион суочава у погледу цивилног ваздухопловства, али и наглашене су спремност и заједнички интереси као предуслови за ефикасно испуњавање обавеза које произилазе из надлежности регулаторних тела у цивилном ваздухопловству земаља овог региона.
 
 

Назад на остале вести