Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије - 18.12.2017 04:26:26

Директорат издао оперативно обавештење одобреним комерцијалним центрима за обуку летачког особља (о томе у делу ВАЗДУХОПЛОВНО ОСОБЉЕ) Полагање испита ради сертификације одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству, заказано је за 23. и 24. новембар од 9 часова. Детаљније на страници Обезбеђивање - циркуларна обавештења.  
Вести са сајта

Директорат домаћин Радне групе Еуроконтрола-а

Среда, 27.09.2017.
Директорат домаћин Радне групе Еуроконтрола-а

Директорат домаћин Радне групе Еуроконтрола-а

 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије био је домаћин 33. редовног састанка Радне групе Еуроконтрола-а за израду годишњих извештаја о догађајима од значаја за безбедност ваздушног саобраћаја.

Уз присуство 35 учесника из 21 државе разговарало се, између осталог, о иницијативама за унапређење Система пријављивања догађаја, употребама података добијених израдом АСТ извештаја и употребом РАТ методологије за процену озбиљности ризика догађаја.

 

Представници Еуроконтрола истакли су учесницима значај употребе транспондера у ваздушном саобраћају, као и идентификацију нових врста догађаја и подручја значајних за безбедност ваздушног саобраћаја (злоупотреба дронова, ометање посада авиона ласерима).

Представници Еуроконотрола посебно су истакли да овакви састанци представљају значајан извор информација за даљи рад Еуроконтрола и ЕАСА у домену развоја система за пријављивање догађаја, њихово истраживање и накнадну анализу истражених догађаја.


Назад на остале вести