Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Директорат домаћин Радне групе Еуроконтрола-а

Среда, 27.09.2017.
Директорат домаћин Радне групе Еуроконтрола-а

Директорат домаћин Радне групе Еуроконтрола-а

 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије био је домаћин 33. редовног састанка Радне групе Еуроконтрола-а за израду годишњих извештаја о догађајима од значаја за безбедност ваздушног саобраћаја.

Уз присуство 35 учесника из 21 државе разговарало се, између осталог, о иницијативама за унапређење Система пријављивања догађаја, употребама података добијених израдом АСТ извештаја и употребом РАТ методологије за процену озбиљности ризика догађаја.

 

Представници Еуроконтрола истакли су учесницима значај употребе транспондера у ваздушном саобраћају, као и идентификацију нових врста догађаја и подручја значајних за безбедност ваздушног саобраћаја (злоупотреба дронова, ометање посада авиона ласерима).

Представници Еуроконотрола посебно су истакли да овакви састанци представљају значајан извор информација за даљи рад Еуроконтрола и ЕАСА у домену развоја система за пријављивање догађаја, њихово истраживање и накнадну анализу истражених догађаја.


Назад на остале вести