Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Директорату плакета од Хеликоптерске јединице

Среда, 02.08.2017.
Директорату плакета од Хеликоптерске јединице

Директорату плакета од Хеликоптерске јединице

 

Хеликоптерска јединица МУП-а Републике Србије обележила је 50 година постојања. На пригодној свечаности која је организована у хангарима Хеликоптерске јединице на аеродрому „Никола Тесла“ командант јединице, пуковник Владан Косић захвалио се појединцима и институцијама које су помагале и помажу ове елитну јединицу наше полиције.

Директорату цивилног ваздухопловства уручена је плакета у знак захвалности за сву пружену помоћ и подршку Хеликоптерској јединици. Плакету је у име Директората примила директорка, Мирјана Чизмаров.

-          Сарадња са Хеликоптерском јединицом је на изузетном нивоу и Директорат ће увек унапређивати сарадњу са субјектима који поспешују безбедност и сигурност неба над Србијом – рекла је Мирјана Чизмаров.

У склопу прославе значајног јубилеја одржане су и две показне вежбе. Најпре су чланови Хеликоптерске јединице МУП-а, уз присуство потпредседника Владе Србије и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, симулирали гашење пожара у околини Остружнице, а затим је на ред дошло и спасавање лица након ваздухопловног удеса.

У овој вежби је заједно са члановима спасилачког тима учествовала и директорка Директората Мирјана Чизмаров, а на позив домаћина.

Обе вежбе су још једном доказале спремност Хеликоптерске јединице да одговоре свим обавезама и задацима које су пред њом.


Назад на остале вести