Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије - 16.10.2018 01:04:37

Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД 
Вести са сајта

Директорату плакета од Хеликоптерске јединице

Среда, 02.08.2017.
Директорату плакета од Хеликоптерске јединице

Директорату плакета од Хеликоптерске јединице

 

Хеликоптерска јединица МУП-а Републике Србије обележила је 50 година постојања. На пригодној свечаности која је организована у хангарима Хеликоптерске јединице на аеродрому „Никола Тесла“ командант јединице, пуковник Владан Косић захвалио се појединцима и институцијама које су помагале и помажу ове елитну јединицу наше полиције.

Директорату цивилног ваздухопловства уручена је плакета у знак захвалности за сву пружену помоћ и подршку Хеликоптерској јединици. Плакету је у име Директората примила директорка, Мирјана Чизмаров.

-          Сарадња са Хеликоптерском јединицом је на изузетном нивоу и Директорат ће увек унапређивати сарадњу са субјектима који поспешују безбедност и сигурност неба над Србијом – рекла је Мирјана Чизмаров.

У склопу прославе значајног јубилеја одржане су и две показне вежбе. Најпре су чланови Хеликоптерске јединице МУП-а, уз присуство потпредседника Владе Србије и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, симулирали гашење пожара у околини Остружнице, а затим је на ред дошло и спасавање лица након ваздухопловног удеса.

У овој вежби је заједно са члановима спасилачког тима учествовала и директорка Директората Мирјана Чизмаров, а на позив домаћина.

Обе вежбе су још једном доказале спремност Хеликоптерске јединице да одговоре свим обавезама и задацима које су пред њом.


Назад на остале вести