Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Србија окупила регионалне ваздухопловне власти

Петак, 24.03.2017.
Србија окупила регионалне ваздухопловне власти

 

Србија окупила регионалне ваздухопловне власти

 

У просторијама Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, у среду 23.марта, одржан је регионални састанак директора агенција за цивилно ваздухопловство. 

Позиву директорке Директората Мирјане Чизмаров одазвале су се све колеге из региона, директори ваздухопловних власти свих бивших југословенских република, који су се по први пут окупили у том саставу на једном месту и отворено разговарали о питањима од заједничког интереса, проблемима и изазовима са којима се суочавају у раду, могућностима за заједничко деловање и модалитетима за унапређење сарадње. 

Разговарало се и о тренутном статусу меморандума о разумевању потписаних између ваздухопловних власти који представљају препознатљив и прихваћен модел за успостављање овакве сарадње и потреби за њихово ажурирање, могућностима формирања „pool-а“ експерата и размени експерата чије би знање и искуство било на располагању свима и било драгоцено за ваздухопловне власти у региону, као и о другим питањима од заједничког интереса.

Уочена је потребе да се успостави и олакша техничка сарадња у конкретним областима које су у искључивој надлежности ваздухопловних власти како би се постигао заједнички циљ, унапређење регионалне сарадње у циљу ефикасног суочавања са новим изазовима и адекватно испуњавање обавеза који проистичу из међународних захтева у области цивилног ваздухопловства.

На крају је констатовано да овакав формат састанака доприноси постизању заједничког циља те да ће овај београдски, као само први у низу, прерасти у традиционално окупљање.


Назад на остале вести