Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

FAA у посети Директорату

Четвртак, 22.09.2016.
FAA у посети Директорату

 FAA у посети Директорату

 
Директорат цивилног ваздухопловтсва Републике Србије био је у четвртак, 22. септембра, домаћин делегацији FAA (Ваздухопловне власти Сједињених Америчких Држава) коју је предводио Ендрју МекКи, регионални представник FAA за овај део Европе. Поред њега у делегацији су били и Рејчел Фланиган (FAA), као и представници Америчке амбасаде у Београду Дејан Гајић, Ник Стојановић и Теодор Фишер.
Високе госте дочекала је директорка Директората Мирјана Чизмаров у друштву својих помоћника Александра Годића, Предрага Јовановића, Александре Потпаревић, Горана Јовичића И Огњена Пантелића.
Након уводних речи директорке Чизмаров, као и помоћника директора, Ендрју МекКи изнео је низ похвала на рачун Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и још једном истакао значај Директората у поновном успостављању ваздушног саобраћаја између Србије и САД, односно Београда и Њу Јорка.
- Америчке ваздухопловне власти стоје на располагању својим српским колегама за сваку врсту помоћи или савета, односно обуке. Ваздухопловне власти Србије су свакако наш партнер и драго ми је што сте на најбољи могући начин применили све неопходне регулативе, стандард и препоручену праксу за успостављање летова између две земље – рекао је МекКи.
Представник Америчких ваздухопловних власти је позвао колеге из Београда да 14. И 17. октобра присуствују “Семинарима о безбедности на полетно-слетној стази” који ће бити одржани у Вашингтону и Њу Јорку.
- Било би нам задовољство да своја искуства поделимо са вама јер мислим да су такви семинари превентивног и едукативног карактера, а цивилно ваздухопловства у Србији се развија управо у смеру потребе за таквим знањима – закључио је МекКи.
 

Назад на остале вести