Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

FAA у посети Директорату

Четвртак, 22.09.2016.
FAA у посети Директорату

 FAA у посети Директорату

 
Директорат цивилног ваздухопловтсва Републике Србије био је у четвртак, 22. септембра, домаћин делегацији FAA (Ваздухопловне власти Сједињених Америчких Држава) коју је предводио Ендрју МекКи, регионални представник FAA за овај део Европе. Поред њега у делегацији су били и Рејчел Фланиган (FAA), као и представници Америчке амбасаде у Београду Дејан Гајић, Ник Стојановић и Теодор Фишер.
Високе госте дочекала је директорка Директората Мирјана Чизмаров у друштву својих помоћника Александра Годића, Предрага Јовановића, Александре Потпаревић, Горана Јовичића И Огњена Пантелића.
Након уводних речи директорке Чизмаров, као и помоћника директора, Ендрју МекКи изнео је низ похвала на рачун Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и још једном истакао значај Директората у поновном успостављању ваздушног саобраћаја између Србије и САД, односно Београда и Њу Јорка.
- Америчке ваздухопловне власти стоје на располагању својим српским колегама за сваку врсту помоћи или савета, односно обуке. Ваздухопловне власти Србије су свакако наш партнер и драго ми је што сте на најбољи могући начин применили све неопходне регулативе, стандард и препоручену праксу за успостављање летова између две земље – рекао је МекКи.
Представник Америчких ваздухопловних власти је позвао колеге из Београда да 14. И 17. октобра присуствују “Семинарима о безбедности на полетно-слетној стази” који ће бити одржани у Вашингтону и Њу Јорку.
- Било би нам задовољство да своја искуства поделимо са вама јер мислим да су такви семинари превентивног и едукативног карактера, а цивилно ваздухопловства у Србији се развија управо у смеру потребе за таквим знањима – закључио је МекКи.
 

Назад на остале вести