Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Европска комесарка у посети Директорату

Уторак, 06.09.2016.
Европска комесарка у посети Директорату

Комесарка Европске уније за транспорт Виолета Булц боравила је у посети Србији и том приликом се срела са премијером Александром Вучићем као и потпредседницом Владе Србије Зораном Михајловић.

Једна од тема разговора са комесарком Булц био је и ваздушни саобраћај, а висока званичница ЕУ посетила је и просторије Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и том приликом разговарала са Мирјаном Чизмаров, директорком Директората.
 

Назад на остале вести