ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду. Догађај ће бити одржан 16. и 17. септембра 2019 године у хотелу Hyatt Regency Belgrade. Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Директорат на Конференцији у Израелу

Среда, 15.06.2016.
Директорат на Конференцији у Израелу

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије био је гост Аеродоромских власти Израела на медјународној Конференцији о обезбедјивању на аеродромима. Конференција коју су осим Аеродоромских власти организовали и Министарство саобраћаја Израела, Израелска безбедносна агенција И израелска полиција одржана је 08. и 09. јуна 2016. године на међународном аеродрому “Бен Гурион” у Тел Авиву.
 
Више од 150 делегата из 48 земаља пратило је Конференцију, а Директорат цивилног ваздухопловства представљали су директорка Мирјана Чизмаров и помоћници директора Предраг Јовановић и Горан Јовичић. На конференцији су били и представници аеродрома “Никола Тесла” и Министарства унутрашњих послова Републике Србије.
 
Конференција је била врло успешна а једна од најважнијих порука са конференције  је потреба за глобалном сарадњом и разменом информација из ове области, што је био и главни циљ конференције. Евидентно је било да Израел има дугогодишње искуство и одличне резултате у обезбедјивању у цивилном ваздухопловству и антитерористичкој борби. Сви учесници у систему обезбеђивања на аеродромима у Израелу су одлично школовани и искусни – истакла је Мирјана Чизмаров, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.
 
Израелци су, измедју осталог, са поносом истакли да никада ниједан авион није отет са аеродрома “Бен Гурион” иако је током година аеродром у више наврата био мета терористичких акција.
 
Првог дана конференције домаћини су представили систем обезбеђивања који се примењује на аеродрому, након чега је уследила дискусија и размена искустава. Другог дана конференције одржане су две показне вежбе које су извели припадници службе за обезбеђивање. 

Конференција је, од стране свих учесника, оцењена као веома успешна, а организатори су се показали као изванредни домаћини. 


Назад на остале вести