Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Обавештење о семинару

Среда, 18.05.2016.
У организацији Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије током маја  2016. године одржаће се "Семинар о безбедности у ваздухопловству". 
 
Четвртак, 12.05.2016.године од 11:00 до 15:00 часова у просторијама ресторана Волан-преко пута аеродрома LYKS Kрушевац,  ул. Љубе Трипковића бр.79, Крушевац,
Уторак, 17.05.2016.године од 11:00 до 15:00 часова у сали 1 Хотела Парк,  ул. Новосадски сајам бр.35, Нови Сад и
Четвртак, 19.05.2016.године од 11:00 до 15:00 часова у Дому Војске, ул. Браће Југовић бр.19 – улаз из Емилијана Јосимовића, Београд.
Циљ Семинара је да се ваздухопловна заједница информише о регулаторном уређењу, приближе нова сазнања, изврши освежење знања, размене мишљења и искуства, чују питања ваздухопловаца али и укаже на грешке које се најчешће дешавају у летењу.
 

Биће приказане презенатције из области  лиценцирања ваздухопловног особља, саобраћајне делатности (комерцијално и некомерцијално летење ваздухоплова), управљања ваздушним простором, истраживање удеса и незгода, обезбеђивања у ваздухопловству (превентивне мере у циљу заштите од радњи незаконитог ометања). 


Назад на остале вести