ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду. Догађај ће бити одржан 16. и 17. септембра 2019 године у хотелу Hyatt Regency Belgrade. Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Сарадња Директората и ЕТФ-а

Среда, 30.03.2016.
Сарадња Директората и ЕТФ-а

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и Електротехнички факултет Универзитета у Београду потписали су 29. марта 2016. године Меморандум о сарадњи који за циљ има спровођење конкретних активности које имају едукативну, практичну и развојну димензију.
 
У име Директората Меморандум је потписала директорка Мирјана Чизмаров док је ЕТФ представљао декан Зоран Јовановић.
 
Сарадња две институције убудуће ће се огледати кроз студентску праксу, гостујућа предавања запослених у Директорату на Електротехничком факултету, реализацију тренинг програма, посете Директорату цивилног ваздухопловства, рад на пројектима, истраживачки рад, као и заједнички наступ у јавности.
 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије овиме наставља најављено успостављање специјалних одоноса са високо школским установама у Србији у циљу едукације и припреме младих кадрова односно студената. Сарадња је остварена са Факултетом организационих наука, Саобраћајним факултетом и Електротехничким факултетом Универзитета у Београду. 


Назад на остале вести