Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Златна плакета за Директорат цивилног ваздухопловства

Среда, 23.03.2016.
Златна плакета за Директорат цивилног ваздухопловства

Ваздухопловни савез Србије доделио је златну плакету директорки Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјани Чизмаров, за допринос развоју ваздухопловног спорта у Србији. Престижно признање директорки Чизмаров је на на свечаности организованој у Aероклубу, уручио Жељко Овука, генерални секретар ВСС. Исто признање уручено је и Министарству омладине и спорта односно министру Вањи Удовичићу.
 
„Велика ми је част и задовољство што сам данас са вама и што примам ово значајно признање. Ваздухопловни савез је важан субјекат ваздухопловства у Србији и као такав заслужује сву могућу помоћ институција. Желим да поручим свим члановима Ваздухопловног савеза Србије да је Директорат цивилног ваздухопловства увек ту за вас, да помогне, подржи и посаветује. Желим вам пуно успеха на интернационланим такмичењима“– истакла је Мирјана Чизмаров, директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.
 
Награду „Златни орао“ добио је параглајдериста Горан Ђурковић као и ваздухопловни моделар Радоје Благојевић.
 
„Иза себе имамо велики рад и резултате али не могу да не поменем оне који су нам безгранично помогли да до резултата дођемо, а то су Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, Директорат цивилног ваздухопловства и СМАТСА“ – рекао је Жељко Овука, генерални секретар ВСС-а.
 

Престижно признање које је добио Директорат није и једина награда која је на свечаности Ваздухопловног савеза стигла у нашу институцију. За најбољег пилота у категорији опште авијације и ове године, проглашен је наш колега Александар Годић, члан Аеро клуба „Наша крила“ из Параћина. 


Назад на остале вести