Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Стратешко партнерство са Факултетом организационих наука

Среда, 16.03.2016.
Стратешко партнерство са Факултетом организационих наука

Факултета организационих наука Универзитета у Београду и Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије потписали су, у уторак 15. марта, трогодишњи Уговор о стратешком партнерству.
 
Уговор о сарадњи потписали су проф. др Милија Сукновић, декан ФОН-а и  Мирјана Чизмаров, генерални директор Директората цивилног ваздухопловства.
 
„Задовољна сам што Директорат као одговорна и успешна агенција наставља започету сарадњу са високошколским установама у Републици Србији. После уговора о сарадњи који смо потписали са Саобраћајним факултетом сада смо сарадњу започели и са ФОН-ом.  Студенти ће кроз стручну праксу моћи да унапреде своја знања, а најбољи од њих и да једног дана конкуришу за посао у Директорату цивилног ваздухопловства. Сигурна сам да ће наша сарадња помоћи да паметна деца Србије и после школовања наставе живот и рад у својој земљи“ - рекла је  Мирјана Чизмаров, директор Директората.
 
Декан Факултета организационих наука, проф. др. Милија Сукновић, истакао је значај сарадње две институције.
 

“Потписивање уговора о стратешком партнерству са Директоратом цивилног ваздухопловства Републике Србије од великог је значаја за Факултет организационих наука, пре свега за наше студенте. ФОН већ дужи низ година важи за најбољу високошколску установу и право нам је задовољство да ће знања и вештине стечене у областима информационих система и технологија, менаџмента и организације, операционог менаџмента и управљања квалитетом, које носе студенти ФОН-а, моћи да прикажу и унапреде у оквиру Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије” - изјавио је Милија Сукновић. 


Назад на остале вести