ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду. Догађај ће бити одржан 16. и 17. септембра 2019 године у хотелу Hyatt Regency Belgrade. Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Стратешко партнерство са Факултетом организационих наука

Среда, 16.03.2016.
Стратешко партнерство са Факултетом организационих наука

Факултета организационих наука Универзитета у Београду и Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије потписали су, у уторак 15. марта, трогодишњи Уговор о стратешком партнерству.
 
Уговор о сарадњи потписали су проф. др Милија Сукновић, декан ФОН-а и  Мирјана Чизмаров, генерални директор Директората цивилног ваздухопловства.
 
„Задовољна сам што Директорат као одговорна и успешна агенција наставља започету сарадњу са високошколским установама у Републици Србији. После уговора о сарадњи који смо потписали са Саобраћајним факултетом сада смо сарадњу започели и са ФОН-ом.  Студенти ће кроз стручну праксу моћи да унапреде своја знања, а најбољи од њих и да једног дана конкуришу за посао у Директорату цивилног ваздухопловства. Сигурна сам да ће наша сарадња помоћи да паметна деца Србије и после школовања наставе живот и рад у својој земљи“ - рекла је  Мирјана Чизмаров, директор Директората.
 
Декан Факултета организационих наука, проф. др. Милија Сукновић, истакао је значај сарадње две институције.
 

“Потписивање уговора о стратешком партнерству са Директоратом цивилног ваздухопловства Републике Србије од великог је значаја за Факултет организационих наука, пре свега за наше студенте. ФОН већ дужи низ година важи за најбољу високошколску установу и право нам је задовољство да ће знања и вештине стечене у областима информационих система и технологија, менаџмента и организације, операционог менаџмента и управљања квалитетом, које носе студенти ФОН-а, моћи да прикажу и унапреде у оквиру Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије” - изјавио је Милија Сукновић. 


Назад на остале вести