Закон о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају објављен је у "Службеном гласнику РС", број 9/20 и ступа на снагу 12. фебруара 2020. године. ONE STOP SECURITY  у Србији. Од јануара 2020. године систем обезбеђивања у ваздухопловству у нашој земљи исти као у земљама Европске уније Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Стратешко партнерство са Факултетом организационих наука

Среда, 16.03.2016.
Стратешко партнерство са Факултетом организационих наука

Факултета организационих наука Универзитета у Београду и Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије потписали су, у уторак 15. марта, трогодишњи Уговор о стратешком партнерству.
 
Уговор о сарадњи потписали су проф. др Милија Сукновић, декан ФОН-а и  Мирјана Чизмаров, генерални директор Директората цивилног ваздухопловства.
 
„Задовољна сам што Директорат као одговорна и успешна агенција наставља започету сарадњу са високошколским установама у Републици Србији. После уговора о сарадњи који смо потписали са Саобраћајним факултетом сада смо сарадњу започели и са ФОН-ом.  Студенти ће кроз стручну праксу моћи да унапреде своја знања, а најбољи од њих и да једног дана конкуришу за посао у Директорату цивилног ваздухопловства. Сигурна сам да ће наша сарадња помоћи да паметна деца Србије и после школовања наставе живот и рад у својој земљи“ - рекла је  Мирјана Чизмаров, директор Директората.
 
Декан Факултета организационих наука, проф. др. Милија Сукновић, истакао је значај сарадње две институције.
 

“Потписивање уговора о стратешком партнерству са Директоратом цивилног ваздухопловства Републике Србије од великог је значаја за Факултет организационих наука, пре свега за наше студенте. ФОН већ дужи низ година важи за најбољу високошколску установу и право нам је задовољство да ће знања и вештине стечене у областима информационих система и технологија, менаџмента и организације, операционог менаџмента и управљања квалитетом, које носе студенти ФОН-а, моћи да прикажу и унапреде у оквиру Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије” - изјавио је Милија Сукновић. 


Назад на остале вести