Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Сарадња Директората и Саобраћајног факултета

Петак, 05.02.2016.
Сарадња Директората и Саобраћајног факултета

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров и декан Саобраћајног факултета Универзитета у Београду, Небојша Бојовић потписали су у петак, 5. фебруара, Меморандум о сарадњи између две институције.
 
Потписивањем Меморандума стичу се услови за реализацију дугогодишње идеје Директората која за циљ има едукацију, кроз праксу нових кадрова у цивилном ваздухопловству, као и подстицање едукативне, практичне и развојне димензије код талентованих и успешних студената.
 
Сарадња Директората и Саобраћајног факултета ће се огледати кроз следеће активности: студентску праксу, гостујућа предавања запослених из Директората, тренинг програме, посете студената Директорату, рад на пројектима, рад на истраживачким и дипломским радовима и односе са јавношћу.
 

Директорат цивилног ваздухопловства је уверен да ће започета сарадња у будућности донети квалитет и квантитет цивилном ваздухопловству Републике Србије. 


Назад на остале вести