ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду. Догађај ће бити одржан 16. и 17. септембра 2019 године у хотелу Hyatt Regency Belgrade. Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Сарадња Директората и Саобраћајног факултета

Петак, 05.02.2016.
Сарадња Директората и Саобраћајног факултета

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров и декан Саобраћајног факултета Универзитета у Београду, Небојша Бојовић потписали су у петак, 5. фебруара, Меморандум о сарадњи између две институције.
 
Потписивањем Меморандума стичу се услови за реализацију дугогодишње идеје Директората која за циљ има едукацију, кроз праксу нових кадрова у цивилном ваздухопловству, као и подстицање едукативне, практичне и развојне димензије код талентованих и успешних студената.
 
Сарадња Директората и Саобраћајног факултета ће се огледати кроз следеће активности: студентску праксу, гостујућа предавања запослених из Директората, тренинг програме, посете студената Директорату, рад на пројектима, рад на истраживачким и дипломским радовима и односе са јавношћу.
 

Директорат цивилног ваздухопловства је уверен да ће започета сарадња у будућности донети квалитет и квантитет цивилном ваздухопловству Републике Србије. 


Назад на остале вести