Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Србија и Црна Гора у ЕУРОКОНТРОЛ-у

Четвртак, 07.07.2005.
На састанку Привременог савета Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе ЕУРОКОНТРОЛ који је одржан 7. јула 2005. године у Бриселу, Србија и Црна Гора је, након претходно испуњених услова, примљена у чланство те међународне организације.
 
Чланство у ЕУРОКОНТРОЛ-у ствара услове за пуну сарадњу у области сигурности ваздушне пловидбе и за учешће у интегрисаном европском систему за управљање ваздушним саобраћајем.
 

Уз присуство амбасадора Србије и Црне Горе у Краљевини Белгији, учесницима скупа се обратио в.д. генералног директора Директората цивилног ваздухопловства државе Србије и државе Црне Горе Будимир Шарановић нагласивши, између осталог, да ће коришћењем унутрашњих ресурса и уз помоћ ове међународне организације бити реализовани планови и програми за пуну имплементацију ваздухопловних стандарда и интеграцију у ваздухопловну породицу Европе. 


Назад на остале вести