Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Србија и Црна Гора у ЕУРОКОНТРОЛ-у

Четвртак, 07.07.2005.
На састанку Привременог савета Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе ЕУРОКОНТРОЛ који је одржан 7. јула 2005. године у Бриселу, Србија и Црна Гора је, након претходно испуњених услова, примљена у чланство те међународне организације.
 
Чланство у ЕУРОКОНТРОЛ-у ствара услове за пуну сарадњу у области сигурности ваздушне пловидбе и за учешће у интегрисаном европском систему за управљање ваздушним саобраћајем.
 

Уз присуство амбасадора Србије и Црне Горе у Краљевини Белгији, учесницима скупа се обратио в.д. генералног директора Директората цивилног ваздухопловства државе Србије и државе Црне Горе Будимир Шарановић нагласивши, између осталог, да ће коришћењем унутрашњих ресурса и уз помоћ ове међународне организације бити реализовани планови и програми за пуну имплементацију ваздухопловних стандарда и интеграцију у ваздухопловну породицу Европе. 


Назад на остале вести