Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Европска комисија задовољна применом ЕСАА Споразума

Среда, 10.10.2007.
Делегација Европске комисијe која је 8. и 9. октобра боравила у Београду, изузетно је задовољна нивоом напретка који је Србија остварила  применом „ Мултилатералног споразума о заједничком ваздухопловном подручју „ ( ЕСАА Споразум ).
Делегацију  из Брисела  предводио  је представник Европске комисије –  Mate Gergely .
Експерти ЕК процењивали су тренутно стање у четири области:
 
- Frederic Sorensen Економска регулатива и ваздухопловни прописи
- Henryk Krasowsi, Ваздухопловна сигурност
- George Nikou, Ваздухопловна безбедност
- Jean – Marc Garot, ATM
- François Rivet, консултант INTEGRA, за примену SEE-FABA концепта.
 
Током дводневне посете Београду , делегација Европске комисије разговарала је са представницима -  Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Агенције за контролу летења, министарстава  Економског и регионалног развоја, Финансија, Трговине, Рада и социјалне политике, Аеродрома „ Никола Тесла“ , ЈАТ Аirways-а. 
Прелиминарни извештај  о детаљима радне посете у којем ће се  констатовати да је Србија успешно завршила  I фазу примене ЕСАА Споразума, oчекује се у новембру. 
Tо je  трећа посета Европске комисије нашој земљи,   организованa  поводом примене  ЕСАА Споразума.

Подсетимо, Србија је „ ЕСАА Споразум „ потписала 19.јуна 2006.године са ЕУ, земљама западног Балкана, Исландом и Норвешком.  


Назад на остале вести