Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Европска комисија задовољна применом ЕСАА Споразума

Среда, 10.10.2007.
Делегација Европске комисијe која је 8. и 9. октобра боравила у Београду, изузетно је задовољна нивоом напретка који је Србија остварила  применом „ Мултилатералног споразума о заједничком ваздухопловном подручју „ ( ЕСАА Споразум ).
Делегацију  из Брисела  предводио  је представник Европске комисије –  Mate Gergely .
Експерти ЕК процењивали су тренутно стање у четири области:
 
- Frederic Sorensen Економска регулатива и ваздухопловни прописи
- Henryk Krasowsi, Ваздухопловна сигурност
- George Nikou, Ваздухопловна безбедност
- Jean – Marc Garot, ATM
- François Rivet, консултант INTEGRA, за примену SEE-FABA концепта.
 
Током дводневне посете Београду , делегација Европске комисије разговарала је са представницима -  Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Агенције за контролу летења, министарстава  Економског и регионалног развоја, Финансија, Трговине, Рада и социјалне политике, Аеродрома „ Никола Тесла“ , ЈАТ Аirways-а. 
Прелиминарни извештај  о детаљима радне посете у којем ће се  констатовати да је Србија успешно завршила  I фазу примене ЕСАА Споразума, oчекује се у новембру. 
Tо je  трећа посета Европске комисије нашој земљи,   организованa  поводом примене  ЕСАА Споразума.

Подсетимо, Србија је „ ЕСАА Споразум „ потписала 19.јуна 2006.године са ЕУ, земљама западног Балкана, Исландом и Норвешком.  


Назад на остале вести