ICAO и Директорат заједно организују међународну Search and Rescue (SAR) радионицу у Београду. Догађај ће бити одржан 16. и 17. септембра 2019 године у хотелу Hyatt Regency Belgrade. Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Курс ICAO у Београду – Safety Management Systems (SMS)

Петак, 12.10.2007.
У Београду ће се од 15. – 19. октобра  одржати курс ICAO Safety Managment System – Систем управљања сигурношћу.
 
Курс је намењен  запосленима у сектору за сигурност и надзор у оквиру ваздухопловних власти, контроле летења, аеродрома и авиокомпанија.
 
Циљ курса је:
- унапређење постојећег знања запослених о управљању  системом  сигурности и  применом ICAO стандарда (SARPs).
- стицање вештина и примена кључних компоненти Safety Managment Systems (SMS), и  усаглашавање националне регулативе са стандардима ICAO SARPs .
 
Курс воде експерти  ICAO – Међународне организације за цивилно ваздухопловство. Организатор курса је Директорат цивилног ваздухопливства Републике Србије, а место одржавања - сала „Београд“ Аеродрома„ Никола Тесла“. 

Назад на остале вести