Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Курс ICAO у Београду – Safety Management Systems (SMS)

Петак, 12.10.2007.
У Београду ће се од 15. – 19. октобра  одржати курс ICAO Safety Managment System – Систем управљања сигурношћу.
 
Курс је намењен  запосленима у сектору за сигурност и надзор у оквиру ваздухопловних власти, контроле летења, аеродрома и авиокомпанија.
 
Циљ курса је:
- унапређење постојећег знања запослених о управљању  системом  сигурности и  применом ICAO стандарда (SARPs).
- стицање вештина и примена кључних компоненти Safety Managment Systems (SMS), и  усаглашавање националне регулативе са стандардима ICAO SARPs .
 
Курс воде експерти  ICAO – Међународне организације за цивилно ваздухопловство. Организатор курса је Директорат цивилног ваздухопливства Републике Србије, а место одржавања - сала „Београд“ Аеродрома„ Никола Тесла“. 

Назад на остале вести