Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Летачке дозволе издате у Србији - важеће у целој Европи

Петак, 16.11.2007.
Борд директора ЈАА (Јединствених ваздухопловних власти Европе) је на заједничком састанку 14.11.2007. у Келну прихватио препоруку ЈАА да уврсте Србију у концепт узајамног признавања националних дозвола по стандардима Европске заједнице. Практично националне дозволе биће изједначене са ЈАА регулативом која се односи на дозволе – JAR FCL 1, JAR FCL2, JAR FCL 3.
 
Ова препорука  ЈАА  резултат је огромног рада експератског тима Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије  на усклађивању наших закона са регулативом Европске заједнице. 
Ова информација је објављена на сајту Јединствених ваздухопловних власти

http://www.jaa.nl/licensing/licensing_overview.html. 


Назад на остале вести