Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Упозорење - школе без JAR дозволе

Уторак, 18.12.2007.
Према сазнањима Директората цивилног ваздухопловства у Србији су се појавиле поједине „школе„ које наводно издају европске лиценце авио механичарима и летачима. 
 
Упозоравамо  све који намеравају да се усавршавају, да то чине само у регистрованим и овлашћеним школским центрима који имају JAR дозволу за ту делатност јер у супротном такви  „сертификати„ неће бити признати. 
 
JAR дозволу школским центрима издаје Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије или EASA (Европска агенција за безбедност ваздухопловства). 

Назад на остале вести