Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Упозорење - школе без JAR дозволе

Уторак, 18.12.2007.
Према сазнањима Директората цивилног ваздухопловства у Србији су се појавиле поједине „школе„ које наводно издају европске лиценце авио механичарима и летачима. 
 
Упозоравамо  све који намеравају да се усавршавају, да то чине само у регистрованим и овлашћеним школским центрима који имају JAR дозволу за ту делатност јер у супротном такви  „сертификати„ неће бити признати. 
 
JAR дозволу школским центрима издаје Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије или EASA (Европска агенција за безбедност ваздухопловства). 

Назад на остале вести