Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Милан Моковић на челу Директората

Уторак, 18.12.2007.
Савет Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије је 17. децембра 2007. године за генералног директора Директората именовао господина Милана Моковића, кога је на ту функцију предложила Влада Србије.
 
Посао првог човека ваздухопловних власти Србије,  више од годину дана обављао  је господин Драгољуб Трговчевић, као в.д.директора.
 
Новопостављени генерални директор ДЦВ, господин Милан Моковић рођен је 17. јуна 1950. године, магистрирао је на Машинском факултету - одсек ваздухопловство, завршио је Вишу пилотску школу. Као саобраћајни пилот ЈАТ-а радио је у неколико страних авио-компанија. Више година био је руководилац у ЈАТ-у, професор на Вишој пилотској школи у Београду и предавач ваздухопловне навигације на Саобраћајном факултету у Београду.
 
Од 2004. године је помоћник министра за ваздушни саобраћај у Министарству за капиталне инвестиције, а потом инфраструктуре. 
 
Господин Милан Моковић, функцију генералног директора Директората, према Одлуци о оснивању ДЦВ, обављаће наредних 5 година. 

Назад на остале вести