Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Милан Моковић на челу Директората

Уторак, 18.12.2007.
Савет Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије је 17. децембра 2007. године за генералног директора Директората именовао господина Милана Моковића, кога је на ту функцију предложила Влада Србије.
 
Посао првог човека ваздухопловних власти Србије,  више од годину дана обављао  је господин Драгољуб Трговчевић, као в.д.директора.
 
Новопостављени генерални директор ДЦВ, господин Милан Моковић рођен је 17. јуна 1950. године, магистрирао је на Машинском факултету - одсек ваздухопловство, завршио је Вишу пилотску школу. Као саобраћајни пилот ЈАТ-а радио је у неколико страних авио-компанија. Више година био је руководилац у ЈАТ-у, професор на Вишој пилотској школи у Београду и предавач ваздухопловне навигације на Саобраћајном факултету у Београду.
 
Од 2004. године је помоћник министра за ваздушни саобраћај у Министарству за капиталне инвестиције, а потом инфраструктуре. 
 
Господин Милан Моковић, функцију генералног директора Директората, према Одлуци о оснивању ДЦВ, обављаће наредних 5 година. 

Назад на остале вести