Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије 13. априла 2020. године издао је Безбедносну наредбу 03/2020, која се односи на домаће и стране оператере који обављају међународни ванредни авио-превоз, домаће и стране оператере који обављају некомерцијално летење у међународном авио-превозу, у циљу спречавања, ширења и сузбијања вируса COVID-19 Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Милан Моковић на челу Директората

Уторак, 18.12.2007.
Савет Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије је 17. децембра 2007. године за генералног директора Директората именовао господина Милана Моковића, кога је на ту функцију предложила Влада Србије.
 
Посао првог човека ваздухопловних власти Србије,  више од годину дана обављао  је господин Драгољуб Трговчевић, као в.д.директора.
 
Новопостављени генерални директор ДЦВ, господин Милан Моковић рођен је 17. јуна 1950. године, магистрирао је на Машинском факултету - одсек ваздухопловство, завршио је Вишу пилотску школу. Као саобраћајни пилот ЈАТ-а радио је у неколико страних авио-компанија. Више година био је руководилац у ЈАТ-у, професор на Вишој пилотској школи у Београду и предавач ваздухопловне навигације на Саобраћајном факултету у Београду.
 
Од 2004. године је помоћник министра за ваздушни саобраћај у Министарству за капиталне инвестиције, а потом инфраструктуре. 
 
Господин Милан Моковић, функцију генералног директора Директората, према Одлуци о оснивању ДЦВ, обављаће наредних 5 година. 

Назад на остале вести