Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Срушио се хеликоптер у близини Зрењанина

Понедељак, 26.05.2008.
Недалеко од Зрењанина, у селу Меленци, јутрос се срушио хеликоптер Газела - власништво приватне фирме Циклонизација. Летелица, у којој су се налазила двојица пилота, срушила се директно у мочвару. 
 
Према сазнањима Директората цивилног ваздухопловства пилоти су, на срећу, преживели пад хеликоптера и смештени су у Ургентни центар Клиничког центра Србије.
 

Службe Директората цивилног ваздухопловства за Трагање и спасавање и Комисија за удесе, одмах су отишле на место удеса. Истрага је у току. 


Назад на остале вести