Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Срушио се хеликоптер у близини Зрењанина

Понедељак, 26.05.2008.
Недалеко од Зрењанина, у селу Меленци, јутрос се срушио хеликоптер Газела - власништво приватне фирме Циклонизација. Летелица, у којој су се налазила двојица пилота, срушила се директно у мочвару. 
 
Према сазнањима Директората цивилног ваздухопловства пилоти су, на срећу, преживели пад хеликоптера и смештени су у Ургентни центар Клиничког центра Србије.
 

Службe Директората цивилног ваздухопловства за Трагање и спасавање и Комисија за удесе, одмах су отишле на место удеса. Истрага је у току. 


Назад на остале вести