Имајући у виду безбедносну директиву Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја - ЕАСА, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је донео хитно ваздухопловно обавештење – NOTAM,  којим се забрањује коришћење ваздухоплова типа Boeing модел 737-8 МАX и 737-9 МАX за полетање и слетање на аеродроме у Републици Србији, као и за прелете у ваздушном простору Републике Србије. У регистру ваздухоплова који води Директорат цивилног ваздухопловства Репбулике Србије, нема уписаних ваздухоплова Boeing модел 737-8МАX и 737-9 МАXВанредни термин тестирања у процесу сертификације особља које обавља преглед обезбеђивња на аеродрому почиње од 4. марта 2019. године.Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтев Директорату најкасније до 25. фебруара 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештење и захтеви / Обавештење о термину тестирања у процесу ванредне сертификације особља које обаља преглед обебеђивања на аеродрому Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиПоступак сертификације одговорних руководиоца за обезбеђивање у ваздухопловству почиње 21. фебруара 2019. године у просторијама Директората.Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтев Директорату најкасније до 19. фебруара 2019. године.Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви / Обавештења о сертификацији одговорних руководиоца за обезбеђивање у ваздухопловствуУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Одржана седница савета ДЦВ

Уторак, 14.10.2008.
У  Београду је у понедељак, 13. октобра одржана 12. седница  Савета Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, коју је сазвао председник Савета, Министар за инфраструктуру у Влади Србије Милутин Мркоњић.
                 
На седници Савета и на додатним консултацијама представника  Министарсва одбране и Директората  цивилног ваздухопловства Републике Србије  усвојено је следеће:
  1. Правилник о допунама Правилника о ваздухопловно-техничком особљу одржавања ваздухоплова (ЈАR 66)
  2. Правилник о условима за производњу ваздухоплова, мотора, елисе и ваздухопловног производа или њихових делова (JAR 21)
  3. Правилника о дозволама и центрима за обуку пилота хеликоптера (JAR FCL 2)
  4. Правилник о утврђивању здравствене способности летачког особља (JAR FCL 3)
  5. Правилник о организацији радног времена чланова посаде ваздухоплова
  6. Правилник о изменама и допунама Правилника о начину обрачуна и висини накнада за услуге које пружа Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије
  7. Програм за контролу квалитета мера безбедности у цивилном ваздухопловству и
  8. Програм обуке у области безбедности цивилног ваздухопловства.

Седници су присуствовали, чланови Савета, министри у Влади Србије Милутин Мркоњић, Драган Шутановац, Ивица Дачић и генерални директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Милан Моковић.  

Београд, седница Савета ДЦВ


Назад на остале вести