Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Одржана седница савета ДЦВ

Уторак, 14.10.2008.
У  Београду је у понедељак, 13. октобра одржана 12. седница  Савета Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, коју је сазвао председник Савета, Министар за инфраструктуру у Влади Србије Милутин Мркоњић.
                 
На седници Савета и на додатним консултацијама представника  Министарсва одбране и Директората  цивилног ваздухопловства Републике Србије  усвојено је следеће:
  1. Правилник о допунама Правилника о ваздухопловно-техничком особљу одржавања ваздухоплова (ЈАR 66)
  2. Правилник о условима за производњу ваздухоплова, мотора, елисе и ваздухопловног производа или њихових делова (JAR 21)
  3. Правилника о дозволама и центрима за обуку пилота хеликоптера (JAR FCL 2)
  4. Правилник о утврђивању здравствене способности летачког особља (JAR FCL 3)
  5. Правилник о организацији радног времена чланова посаде ваздухоплова
  6. Правилник о изменама и допунама Правилника о начину обрачуна и висини накнада за услуге које пружа Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије
  7. Програм за контролу квалитета мера безбедности у цивилном ваздухопловству и
  8. Програм обуке у области безбедности цивилног ваздухопловства.

Седници су присуствовали, чланови Савета, министри у Влади Србије Милутин Мркоњић, Драган Шутановац, Ивица Дачић и генерални директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Милан Моковић.  

Београд, седница Савета ДЦВ


Назад на остале вести