Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Стручњаци ЕСАС-а за област безбедности у ДЦВ-у

Понедељак, 03.11.2008.
Експерти  Европске конференције цивилног ваздухопловства (European Civil Aviation Conference - ЕСАС), боравили су крајем октобра у Србији.  Циљ посете  био је утврђивање тренутног стања безбедности српског цивилног ваздухопловства и да ли Србија  као чланица ЕСАС-а, примењује препоруке те организације у овој области  произишле из  ЕСАС документа  бр.30  ПАРТ- II.
 
На састанцима одржаним у Директорату, госте из Брисела су са стањем у области безбедности цивиног ваздухопловства у Србији упознали,  генерални директор Директората мр Милан Моковић, заменик директора  Драгољуб Трговчевић и  начелник Службе за безбедност цивилног ваздухопловства Предраг Ђорђевић.
 
Експерти ЕСАС-а задовољни су целокупним радом  Дииректората цивилног ваздухопловства Републике Србије, истакавши да Директорат у великој мери  усклађује прописе из области безбедности са препорукама Европске конференције цивилног ваздухопловства .
 
Током  десетак дана провере стања на лицу места,  сручњаци ЕСАС-а разговарали су и са челним људима Аеродрома „ Никола Тесла„  и  аеродромске службе Министарства унутрашњих послова. 

Коначни извештај ЕСАС-а о  безбедносној ситуацији у нашем цивилном ваздухопловству , очекује се крајем новембра. 


Назад на остале вести