Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Стручњаци ЕСАС-а за област безбедности у ДЦВ-у

Понедељак, 03.11.2008.
Експерти  Европске конференције цивилног ваздухопловства (European Civil Aviation Conference - ЕСАС), боравили су крајем октобра у Србији.  Циљ посете  био је утврђивање тренутног стања безбедности српског цивилног ваздухопловства и да ли Србија  као чланица ЕСАС-а, примењује препоруке те организације у овој области  произишле из  ЕСАС документа  бр.30  ПАРТ- II.
 
На састанцима одржаним у Директорату, госте из Брисела су са стањем у области безбедности цивиног ваздухопловства у Србији упознали,  генерални директор Директората мр Милан Моковић, заменик директора  Драгољуб Трговчевић и  начелник Службе за безбедност цивилног ваздухопловства Предраг Ђорђевић.
 
Експерти ЕСАС-а задовољни су целокупним радом  Дииректората цивилног ваздухопловства Републике Србије, истакавши да Директорат у великој мери  усклађује прописе из области безбедности са препорукама Европске конференције цивилног ваздухопловства .
 
Током  десетак дана провере стања на лицу места,  сручњаци ЕСАС-а разговарали су и са челним људима Аеродрома „ Никола Тесла„  и  аеродромске службе Министарства унутрашњих послова. 

Коначни извештај ЕСАС-а о  безбедносној ситуацији у нашем цивилном ваздухопловству , очекује се крајем новембра. 


Назад на остале вести