Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

ЕК расписала тендер за безбедносну опрему намењену Србији

Среда, 11.11.2009.
Европска комисија расписала је тендер за набавку опреме која се користи за спровођење безбедносних задатака у цивилном ваздухопловству Републике Србије. 

Набавка опреме део је пројекта техничке помоћи у реализацији ЕСАА Споразума у Републици Србији (Мултилатералног споразума  о заједничком европском ваздухопловном  подручју), којом Европска комисија жели Србији  да омогући ефикасније спровођење споразума, јачање нашег безбедносног система и европског ваздушног простора у целини. 


Назад на остале вести