Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Европска комисија одобрила програм обуке из области безбедности цивилног ваздухопловства

Среда, 11.11.2009.
У оквиру пројекта техничке помоћи у реализацији ЕСАА Споразума у Републици Србији ( Мултилатералног споразума о заједничком европском ваздухопловном подручју), Европска комисија одобрила је спровођење 10 различитих курсева из области безбедности цивилног ваздухопловтсва. Реализација програма обуке почеће у јануару 2010. године.
 
Обуку ће похађати око 650 полазника и то из Министарства унутрашњих послова, Директората цивилног ваздухопловства, аеродрома и авио-компанија, који раде на примени програма безбедности цивилног ваздухопловства Републике Србије. Циљ обуке је да кадрови различитог профила што ефикасније примене обавезе које проистичу из ECAA Споразума. 

Назад на остале вести