Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Снижена накнада за безбедност на Аеродрому „Никола Тесла“

Четвртак, 03.12.2009.
Аеродром „Никола Тесла“ у Београду обавестио је Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије да је одобрио попуст на цену посебне услуге путницима - накнаде за безбедност. Попуст од 1,20 евра по путнику одобрен је на цену од 4,50 eвра. То значи да ће од 15. децембра 2009. године, када  одлука ступи на снагу, накнада за безбедност износити 3,30 евра по одлазећем путнику у који је укључен и ПДВ. Самим тим  убудуће ће и цена авио карата бити нижа.
 
Директорат цивилног ваздухопловства поздравља ову одлуку Аеродрома „Никола Тесла“ која је у духу општег тренда снижавања цена авио карата у Србији на свим линијама. 

Назад на остале вести