Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Снижена накнада за безбедност на Аеродрому „Никола Тесла“

Четвртак, 03.12.2009.
Аеродром „Никола Тесла“ у Београду обавестио је Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије да је одобрио попуст на цену посебне услуге путницима - накнаде за безбедност. Попуст од 1,20 евра по путнику одобрен је на цену од 4,50 eвра. То значи да ће од 15. децембра 2009. године, када  одлука ступи на снагу, накнада за безбедност износити 3,30 евра по одлазећем путнику у који је укључен и ПДВ. Самим тим  убудуће ће и цена авио карата бити нижа.
 
Директорат цивилног ваздухопловства поздравља ову одлуку Аеродрома „Никола Тесла“ која је у духу општег тренда снижавања цена авио карата у Србији на свим линијама. 

Назад на остале вести