Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Интензивиран надзор спортских аеродрома и аеро клубова

Четвртак, 14.04.2011.
Управни одбор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије је на седници одржаној 14. априла разматрао питање учесталих инцидената лаких авиона, изазваних људском грешком и непоштовањем ваздухопловних прописа, процедура и стандарда.
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије појачаће контроле спортских аеродрома и вадухопловних клубова, тако што ће стручни тимови инспектора интензивирати надзор над њима, нарочито током летачких дана и викенда.
 
Директорат ће обављати надзор у ваздушном саобраћају у сарадњи са Министарством унутрашњих послова  и Агенцијом за контролу летења.
 
Управни одбор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије истакао је да је неопходно придржавање законом прописаних мера безбедности свих учесника у ваздухопловним активностима.
 
Седници Управног одбора ДЦВ присуствовали су министри инфраструктуре, одбране, унутрашњих послова и животне средине Милутин Мркоњић, Драган 

Шутановац, Ивица Дачић и Оливер Дулић и директор Директората Небојша Старчевић. 


Назад на остале вести