Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ПРЕКОГРАНИЧНОЈ САРАДЊИ У ЦИВИЛНОМ ВАЗДУХОПЛОВСТВУ У ОБЛАСТИ ТРАГАЊА И СПАСАВАЊА

Петак, 30.09.2011.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије био је организатор дводневне Регионалне конференције о прекограничној сарадњи у цивилном ваздухопловству у области трагања и спасавања, која је одржана  од 27- 29. септембра,  у Аранђеловцу.
 
Циљ конференције био је  да укаже на потребу и значај регионалног прекограничног  повезивања ради брзог координисања активности у  трагању за ваздухопловом и спасавању људи, после удеса цивилних ваздухоплова. Регионално повезивање у таквим ситуацијама је и препорука Међународне организације цивилног ваздухопловства садржана у Анексу 12.  
Скупу који је први пут организован  на ову тему у региону, поред организатора ваздухопловних власти Србије,  присуствовали су челни људи светских ваздухопловних организација (ЕКАК-а, ИКАО-а, ЕУРОКОНТРОЛ-а, ИТМЦЦ-а, ЦСП-а), ваздухопловних власти Мађарске,  Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Бугарске, Румуније, Словеније, УНМИК-а и представници Војске Србије и полиције.
 
Том приликом, представници ваздухопловних власти земаља региона, потписали су заједничку изјаву о  регионалној прекограничној сарадњи у области трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству. 


Назад на остале вести