Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

ДЦВ добитник признања за изузетан допринос у развоју ваздухопловства

Понедељак, 17.10.2011.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије добитник је  групне почасне дипломе за значајан допринос у напретку ваздухопловства и изузетне напоре на пољу унапређења развоја спортке авијације у Србији, коју додељује Светска ваздухопловна федерација ( FAI – Federation Aeronautique Internationale).
 
Ово изузетно признање, српским ваздухопловним властима, додељено је на 105. Генералној конференцији  Светске ваздухопловне федерације, одржаној у Београду од 11 – 17. октобра 2011. године, којој је присуствовало више од 200 делегата из целог света.
 
Тиме је Директорату цивилног ваздухопловства одато признање за досадашњи рад,  превасходно на подизању нивоа сигурности и безбедности српског ваздухопловства, континуираном увођењу и унапређењу најсавременијих европских стандарда који доприносе и све значајнијим резултатима које Србија остварује у спортском ваздухопловству на светским такмичењима. Директорат ће и у будуће својим изузетним ангажовањем утицати на јачање сигурности али и на модернизацију и популаризацију спортског ваздухопловства.
 

Међу добитницима овог изузетног признања су и ваздухоплове организације из Немачке, Чешке, Пољске и Шпаније. 

Заменик директора ДЦВ Горан Јовичић прима признање од председника ФАИ Џона Грубсторма


Назад на остале вести