Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

ДЦВ добитник признања за изузетан допринос у развоју ваздухопловства

Понедељак, 17.10.2011.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије добитник је  групне почасне дипломе за значајан допринос у напретку ваздухопловства и изузетне напоре на пољу унапређења развоја спортке авијације у Србији, коју додељује Светска ваздухопловна федерација ( FAI – Federation Aeronautique Internationale).
 
Ово изузетно признање, српским ваздухопловним властима, додељено је на 105. Генералној конференцији  Светске ваздухопловне федерације, одржаној у Београду од 11 – 17. октобра 2011. године, којој је присуствовало више од 200 делегата из целог света.
 
Тиме је Директорату цивилног ваздухопловства одато признање за досадашњи рад,  превасходно на подизању нивоа сигурности и безбедности српског ваздухопловства, континуираном увођењу и унапређењу најсавременијих европских стандарда који доприносе и све значајнијим резултатима које Србија остварује у спортском ваздухопловству на светским такмичењима. Директорат ће и у будуће својим изузетним ангажовањем утицати на јачање сигурности али и на модернизацију и популаризацију спортског ваздухопловства.
 

Међу добитницима овог изузетног признања су и ваздухоплове организације из Немачке, Чешке, Пољске и Шпаније. 

Заменик директора ДЦВ Горан Јовичић прима признање од председника ФАИ Џона Грубсторма


Назад на остале вести