Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

ДЦВ добитник признања за изузетан допринос у развоју ваздухопловства

Понедељак, 17.10.2011.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије добитник је  групне почасне дипломе за значајан допринос у напретку ваздухопловства и изузетне напоре на пољу унапређења развоја спортке авијације у Србији, коју додељује Светска ваздухопловна федерација ( FAI – Federation Aeronautique Internationale).
 
Ово изузетно признање, српским ваздухопловним властима, додељено је на 105. Генералној конференцији  Светске ваздухопловне федерације, одржаној у Београду од 11 – 17. октобра 2011. године, којој је присуствовало више од 200 делегата из целог света.
 
Тиме је Директорату цивилног ваздухопловства одато признање за досадашњи рад,  превасходно на подизању нивоа сигурности и безбедности српског ваздухопловства, континуираном увођењу и унапређењу најсавременијих европских стандарда који доприносе и све значајнијим резултатима које Србија остварује у спортском ваздухопловству на светским такмичењима. Директорат ће и у будуће својим изузетним ангажовањем утицати на јачање сигурности али и на модернизацију и популаризацију спортског ваздухопловства.
 

Међу добитницима овог изузетног признања су и ваздухоплове организације из Немачке, Чешке, Пољске и Шпаније. 

Заменик директора ДЦВ Горан Јовичић прима признање од председника ФАИ Џона Грубсторма


Назад на остале вести