Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Посао за супругу погинулог пилота мајора Савића

Петак, 28.09.2012.
Солидаришући ће са породицом трагично настрадалог мајора Војске Републике Србије Горана Савића, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије помоћи ће породици и у радни однос ће примити Горанову супругу, Гордану Савић, која  није запослена.
 
Директорат цивилног ваздухопловства на овај начин ће омогућити да деца и супруга покојног мајора Горана Савића, имају редован извор прихода и учини им живот, бар мало лакшим у овим изузетно тешким тренуцима, када су остали без стуба породице.
 
Мајор Горан Савић је нештедећи свој живот, заштитио друге животе, свесно остао у авиону  и избегао јоћ већу трагедију. То чине хероји. Мајор Горан Савић јесте наш херој. 

Назад на остале вести