Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Посао за супругу погинулог пилота мајора Савића

Петак, 28.09.2012.
Солидаришући ће са породицом трагично настрадалог мајора Војске Републике Србије Горана Савића, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије помоћи ће породици и у радни однос ће примити Горанову супругу, Гордану Савић, која  није запослена.
 
Директорат цивилног ваздухопловства на овај начин ће омогућити да деца и супруга покојног мајора Горана Савића, имају редован извор прихода и учини им живот, бар мало лакшим у овим изузетно тешким тренуцима, када су остали без стуба породице.
 
Мајор Горан Савић је нештедећи свој живот, заштитио друге животе, свесно остао у авиону  и избегао јоћ већу трагедију. То чине хероји. Мајор Горан Савић јесте наш херој. 

Назад на остале вести