Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Посао за супругу погинулог пилота мајора Савића

Петак, 28.09.2012.
Солидаришући ће са породицом трагично настрадалог мајора Војске Републике Србије Горана Савића, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије помоћи ће породици и у радни однос ће примити Горанову супругу, Гордану Савић, која  није запослена.
 
Директорат цивилног ваздухопловства на овај начин ће омогућити да деца и супруга покојног мајора Горана Савића, имају редован извор прихода и учини им живот, бар мало лакшим у овим изузетно тешким тренуцима, када су остали без стуба породице.
 
Мајор Горан Савић је нештедећи свој живот, заштитио друге животе, свесно остао у авиону  и избегао јоћ већу трагедију. То чине хероји. Мајор Горан Савић јесте наш херој. 

Назад на остале вести