Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Међународни дан цивилног ваздухопловства

Четвртак, 06.12.2012.
Поводом 7. децембра Међународног дана цивилног ваздухопловства, који је установила Међународна организација цивилног ваздухопловства  (www.icao.int)
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије упућује честитке свим ваздухопловцима у земљи и широм света.
 
Мисија свих нас који радимо у цивилном ваздухопловству, без обзира у којој смо држави или на ком  континету иста је - унапређивање, развој, константно подизање нивоа сигурности и безбедности цивилног ваздухопловства и модернизација авио саобраћаја и авио индустрије. Ваздухопловство се у свету,  од настанка до данас убрзано развија и мења увођењем нових најнапреднијих технологија и зато је оно најбољи показатељ нивоа развоја привреде једне земље, њен покретач и замајац за будућност.
 
Србија је држава у којој је цивилно ваздухопловство одувек имало изузетан значај, почевши од пионира летења који су пре више од сто година летели и поставили темеље ваздухопловства. Својим прегалаштвом уврстили су Србију међу првим државама  у Европи  и свету у којој је летење било више од задовољства, постављено на виши ниво, уређено  и регулисано законом. 
 
Од тада до данас, цивилно ваздухопловство у Србији брзо се мењало, развијало и унапређивало, усвајањем  виших стандарда. Србија је данас у области цивилног ваздухопловства међу најуспешнијим земљама у Европи и лидер у региону. То потврђују тимови ваздухопловних експерата из Европске комисије и Међународне организације цивилног ваздухопловства који надзиру рад Директората цивилног ваздухопловства и свих осталих организација које се баве цивилним ваздухопловством у земљи.
 
Изазови и нови задаци  који доприносе унапређују ваудухопловног система и даље су пред свима нама, као што су то некада били утемељивачима ваздухопловства у Србији. Само заједничком енергијим, знањем и идејама  доприносимо бољитку читавог ваздухопловног система, не само у земљи већ и у свету.

Наша мисија је заједничка и константна. 


Назад на остале вести