Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Међународни дан цивилног ваздухопловства

Четвртак, 06.12.2012.
Поводом 7. децембра Међународног дана цивилног ваздухопловства, који је установила Међународна организација цивилног ваздухопловства  (www.icao.int)
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије упућује честитке свим ваздухопловцима у земљи и широм света.
 
Мисија свих нас који радимо у цивилном ваздухопловству, без обзира у којој смо држави или на ком  континету иста је - унапређивање, развој, константно подизање нивоа сигурности и безбедности цивилног ваздухопловства и модернизација авио саобраћаја и авио индустрије. Ваздухопловство се у свету,  од настанка до данас убрзано развија и мења увођењем нових најнапреднијих технологија и зато је оно најбољи показатељ нивоа развоја привреде једне земље, њен покретач и замајац за будућност.
 
Србија је држава у којој је цивилно ваздухопловство одувек имало изузетан значај, почевши од пионира летења који су пре више од сто година летели и поставили темеље ваздухопловства. Својим прегалаштвом уврстили су Србију међу првим државама  у Европи  и свету у којој је летење било више од задовољства, постављено на виши ниво, уређено  и регулисано законом. 
 
Од тада до данас, цивилно ваздухопловство у Србији брзо се мењало, развијало и унапређивало, усвајањем  виших стандарда. Србија је данас у области цивилног ваздухопловства међу најуспешнијим земљама у Европи и лидер у региону. То потврђују тимови ваздухопловних експерата из Европске комисије и Међународне организације цивилног ваздухопловства који надзиру рад Директората цивилног ваздухопловства и свих осталих организација које се баве цивилним ваздухопловством у земљи.
 
Изазови и нови задаци  који доприносе унапређују ваудухопловног система и даље су пред свима нама, као што су то некада били утемељивачима ваздухопловства у Србији. Само заједничком енергијим, знањем и идејама  доприносимо бољитку читавог ваздухопловног система, не само у земљи већ и у свету.

Наша мисија је заједничка и константна. 


Назад на остале вести