Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Потписан Споразум о ваздушном саобраћају са Аустралијом

Уторак, 14.05.2013.
У Влади Републике Србије данас је потписан Споразум о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Аустралије. У име својих Влада, споразум су потписали Милутин Мркоњић, министар саобраћаја у Влади Републике Србије и Њена Екселенција Хелена Геј Стадерт, Амбасадор Аустралије у Републици Србији.
 
Потписивање Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Аустралије представља значајан корак у унапређењу односа у области цивилног ваздухопловства. Споразум је модеран и либералан са елементима садржаним у типу споразума “отворено небо”. Авио-превозиоцима које стране уговорнице одреде за обављање авио- превоза омогућава се коришћење  веома широких саобраћајних права.
 
Поред саобраћајних права која су обезбеђена за одређене авио-превозиоце Републике Србије и Аустралије, предвиђена су, кроз комерцијалну сарадњу и права  за авио-превозиоце из трећих земаља.
 
У складу са најновијим тенденцијама билатералног регулисања односа у међународном цивилном ваздухопловству, овим споразумом се први пут уређују специфична питања, као што је обављање интермодалног саобраћаја, пружањe услуга земаљског опслуживања и коришћењe слотова.
 
Закључивање и примена овог спразума отвара одређеним авио-превозиоцима Републике Србије могућности за обављање директног авио-превоза са Аустралијом као и   повезивање са авио-превозом за друге земље ( нпр. Уједињене  Арапске Емирате, Кину, Нови Зеланд). 

Назад на остале вести