Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Уместо Скај ерлајнса серије чартер летова обављаће Атлас џет и Фрибрд ерлајнс

Четвртак, 13.06.2013.
Путнике Скај ерлајнса, који је прошле недеље банкротирао и обуставио летове, превозиће до краја летње сезоне 2013. године, друге две турске авио-компаније Атлас џет и Фрибрд ерлајнс.
 
Ове две авио- компаније добиле су дозволe Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије за серије чартер летова на линијама Анталија-Београд-Анталија и Анталија-Ниш-Анталија. 

Назад на остале вести