Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Уместо Скај ерлајнса серије чартер летова обављаће Атлас џет и Фрибрд ерлајнс

Четвртак, 13.06.2013.
Путнике Скај ерлајнса, који је прошле недеље банкротирао и обуставио летове, превозиће до краја летње сезоне 2013. године, друге две турске авио-компаније Атлас џет и Фрибрд ерлајнс.
 
Ове две авио- компаније добиле су дозволe Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије за серије чартер летова на линијама Анталија-Београд-Анталија и Анталија-Ниш-Анталија. 

Назад на остале вести