Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Инспекторски тим ДЦВ на демонстрациоом лету Ербасовог авиона А 319

Среда, 23.10.2013.

Инспекторски тим Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије обавио је данас преглед авиона Ербас (Airbus) А 319 на демонстрационом лету, који је нова српска национална авио- компанија имала на линији Београд - Ниш - Београд.

Циљ демонстрационог лета био је да ваздухопловни стручњаци ДЦВ  провере безбедност и сигурност авиона пре првог лета најављеног за суботу, 26. октобра.

Инспектори Директората проверавали су процедуре које се спроводе у фази припреме лета, прорачун перформанси, процедуре летачког и кабинског особља у току лета, техничку исправност авиона, оперативни приручник и много тога још што чини саставни део провере авиона који се први пут уводи у флоту неке авио- компаније.

Директорат цивилног ваздухопловства припремиће извештај у којем ће изнети своја запажања, оцене и препоруке за што безбедније и сигурније функционисање свих фаза лета Ербасовог авиона А 319.

Демонстрациони лет је уследио после обимног  посла и низа провера које су  ваздухопловни стручњаци  Директората цивилног ваздухопловства обавили  по најсавременијим домаћим  и европским стандардима и процедурама предвиђеним  у ситуацијама када авио- компанија уводи нови тип авиона у своју флоту.

 


Назад на остале вести