Директорат је донео одлуке о продужењу рока важења овлашћења уписаних у сертификат особља обезбеђивања и продужењу рока важења одговорних руководилаца за обезбеђивање у ваздухопловству. Више информација у делу сајта Обезбеђивање/Обавештења и захтевиВлада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Инспекторски тим ДЦВ на демонстрациоом лету Ербасовог авиона А 319

Среда, 23.10.2013.

Инспекторски тим Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије обавио је данас преглед авиона Ербас (Airbus) А 319 на демонстрационом лету, који је нова српска национална авио- компанија имала на линији Београд - Ниш - Београд.

Циљ демонстрационог лета био је да ваздухопловни стручњаци ДЦВ  провере безбедност и сигурност авиона пре првог лета најављеног за суботу, 26. октобра.

Инспектори Директората проверавали су процедуре које се спроводе у фази припреме лета, прорачун перформанси, процедуре летачког и кабинског особља у току лета, техничку исправност авиона, оперативни приручник и много тога још што чини саставни део провере авиона који се први пут уводи у флоту неке авио- компаније.

Директорат цивилног ваздухопловства припремиће извештај у којем ће изнети своја запажања, оцене и препоруке за што безбедније и сигурније функционисање свих фаза лета Ербасовог авиона А 319.

Демонстрациони лет је уследио после обимног  посла и низа провера које су  ваздухопловни стручњаци  Директората цивилног ваздухопловства обавили  по најсавременијим домаћим  и европским стандардима и процедурама предвиђеним  у ситуацијама када авио- компанија уводи нови тип авиона у своју флоту.

 


Назад на остале вести