Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

DCV izdao odobrenja stranim avio- prevoziocima za čarter avio- prevoz u toku letnje sezone 2014

Četvrtak, 27.02.2014.
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije danas je odobrio, do ovog trenutka prispele zahteve stranih avio-prevozilaca, za obavljanje čarter letova sa aerodroma  u Srbiji tokom leta 2014. godine.
Odobrenja su izdata odmah posle prispele saglasnosti Ministarstva saobraćaja Republike Srbije. 
Čarter avio-saobraćaj odvijaće se sa aerodroma „Nikola Tesla“  u Beogradu i „ Konstantin Veliki“ u Nišu.
Odobrenja su, za sada, izdata turskim i grčkim avio- prevoziocima.
 
  1. Turkish Airlines”, na liniji Antalija-Beograd-Antalija, sa 3 frekvencije nedeljno - jedan let utorkom i dva leta subotom, u periodu 24. maj-27. septembar 2014. godine.
  2. „Freebird Airlines”,  na linijama:
    • Antalija-Beograd-Antalija, sa 3 frekvencije nedeljno - sredom, subotom i nedeljom, u periodu 19. april -18. oktobar 2014. godine;
    • Antalija-Niš-Antalija, sa 1 frekvencijom nedeljno- petkom, u periodu 6. jun-19. septembar 2014. godine.
  3. „Onur Air”, na liniji Antalija-Beograd-Antalija, sa ukupno 25 letova, u periodu 26. maj - 7. oktobar 2014. godine i na liniji Bodrum-Beograd-Bodrum, sa ukupno 25 letova, u periodu 29. maj - 7. oktobar 2014. godine.
  4. „Aegean Airlines”, na liniji Heraklion-Beograd-Heraklion, sa ukupno 12 letova, u periodu 10. jun - 4. oktobar 2014. godine i na liniji Rodos-Beograd-Rodos, sa ukupno 12 letova, u periodu 13. jun - 7. oktobar 2014. godine.

Odobrenja su izdata posle sprovođenja propisane procedure, u okviru koje je Direktorat utvrdio da avio-prevozioci ispunjavaju standarde vazduhoplovne bezbednosti i obezbeđivanja koji se primenjuju u 


Nazad na ostale vesti