Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Obaveštenje putnicima za letove ka Ruskoj Federaciji

Ponedeljak, 14.04.2014.
Bezbednosnom naredbom Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, na svim letovima sa aerodroma u Republici Srbiji ka aerodromima u Ruskoj Federaciji, putnicima se privremeno onemogućuje prenos tečnosti, gelova i aerosola u ručnom prtljagu. Ova naredba se primenjuje od 14. aprila 2014. godine.
 
Zabrana se ne odnosi na tečnosti, aerosole i gelove koji se u toku putovanja koriste iz medicinskih ili posebnih dijetetskih razloga (uz odgovarajuću potvrdu izdatu od medicinske ustanove), uključujući i hranu za bebe kao i na robu kupljenu u bescarinskim radnjama u kontrolisanoj zoni aerodroma.
 

Za detaljne informacije o ovome putnici treba da se obrate svom avio-prevoziocu. 


Nazad na ostale vesti