Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

U Skoplju potpisan Memorandum o razumevanju

Utorak, 13.05.2014.
Predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Makedonije, vd. direktora Milan Živanović i generalni direktor Dejan Mojsojski, potpisali su u Skoplju 17. aprila 2014. godine  Memorandum o razumevanju.
 
Memorandum je koncipiran na osnovu zajedničkih interesa u pogledu jačanja regionalne saradnje u oblasti civilnog vazduhoplovstva, sa ciljem poboljšanja efikasnosti i efektivnosti sprovođenja zahteva utvrđenih Multilateralnim sporazumom o zajedničkom vazduhoplovnom području Evrope (ESAA Sporazum), čije su potpisnice i Srbija i Makedonija.
 
Svrha  Memoranduma o razumevanju je stvaranje fleksibilnog zakonskog okvira za saradnju između Republike Srbije i Republike Makedonije u oblasti civilnog vazduhoplovstva i to pre svega na poljima rada: inspekcije  i licenciranja, letačkih operacija i aerodroma, plovidbenosti i registrovanja vazduhoplova, traganja i spasavanja kao i u oblasti ANS.

Memorandum predviđa i uspostavljanje uspešnije saradnje među vazduhoplovnim stručnjacima, razmenu stečenih znanja i iskustava iz oblasti civilnog vazduhoplovstva dveju zemalja. 


Nazad na ostale vesti