Obaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi  Usvojene izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, više o tome možete videti na http://cad.gov.rs/strana/16551  Skraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci   Objavljeno Uputsvo za implementaciju Urebe(EU) 2016/539 (PBN). Više o tome na www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Od 01. jula 2018. godine Republička administrativna taksa iznosi 840,00 RSD. 
Vesti sa sajta

Direktorat uputio pomoć od 5 miliona dinara za saniranje posledica poplava u Srbiji

Utorak, 20.05.2014.
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije uključio se u akciju finansijske  pomoći ugroženima  i sanacije štete od poplave.
 
Na račun Vlade Republike Srbije „Račun za oklanjanje posledica vanrednih okolnosti – poplave“, Direktorat je uplatio 5 miliona dinara, dok će zaposleni u Direktoratu izdvojiti deo majske zarade za pomoć unesrećenima u ovoj nezapamćenoj katastrofi koja nas je zadesila.
 
Pored toga, Direktorat civilnog vazduhoplovstva uključen je u Krizni štab za sektor vazdušnog saobraćaja, koji od 17. maja kada je formiran, efikasno radi na koordinaciji svih službi u vazdušnom saobraćaju, na bezbednom prihvatu i otpremi vazduhoplova sa humanitarnom pomoći iz inostranstva.
 
Direktorat je takođe u saradnji sa Vazduhoplovnim savezom Srbije, rukovodio akcijom izviđanja i osmatranja ugroženih terena iz vazduha, kako bi se što jasnije sagledala situacija, pomoglo ugroženima i utvrdila oštećenja infrastrukture. Za tu akciju bili su angažovani aero-klubovi opremljeni odgovarajućim letelicama, letelište u  Vojki kod Novog Sada i aerodrom u Paraćinu.
 
Zaposleni u Direktoratu i pojedinačno su se uključili u akciju spasavanja ugroženih na terenu, radu u prihvatnim centrima i zbrinjavanja ljudi u svojim domovima.
 
Direktorat će nastaviti da pomaže ugroženima i da donira sredstava za saniranje posledica od poplava, sve dok to bude bilo neophodno. 

Nazad na ostale vesti