Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Generalni direktor Evropske agencije za bezbednost vazdušne plovidbe u poseti Direktoratu civilnog vazduhoplovstva

Utorak, 15.07.2014.
Generalni direktor Evropske agencije za bezbednost vazdušne plovidbe (Eurocontrol) Frenk Brener posetio je danas Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i razgovarao sa rukovodećim timom vazduhoplovnih vlasti Srbije.
 
Brener je odao priznanje Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije za izuzetno uspešno sprovođenje evropskih vazduhoplovnih standarda u civilnom vazduhoplovstvu i konstantan napredak koji Direktorat ostvaruje na polju bezbednosti vazdušne plovidbe.
 
Uspešna vazduhoplovna vlast koju sprovodi Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i kvalitetan pružalac usluga u vazdušnoj plovidbi kakva je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, garant su razvoja bezbednog i modernog civilnog vazduhoplovstva u regionu, istakao je Brener. Eurokontrol zahvaljuje Srbiji na aktivnom učešću na svim poljima u okviru razvoja  sistema vazdušne plovidbe u svom vazdušnom prostoru i šire.
 
Direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Milan Živanović, istakao je značaj uspešne saradnje DCV i Eurokontrola od 2005. godine kada je Srbija postala punopravna članica ove izuzetne evropske vazduhoplovne organizacije. 
Rukovodeći tim Direktorata je zahvalio na podršci koju je Eurokontrol pružao za sve aktivnosti koje je DCV činio na unapređenju civilnog vazduhoplovstva i jačanju sistema bezbedne vazdušne plovidbe u Srbiji.
 
U znak uspešne saradnje Eurokontrol i DCV, generalni direktor Eurokontrola Frenk Brener uručio je  Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije plaketu i zastavu Evropske agencije za bezbednost vazdušne plovidbe. 
 

Nazad na ostale vesti