Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Vazduhoplovne vlasti Srbije i Kine potpisale Memorandum o razumevanju

Utorak, 19.08.2014.
Delegacije Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Uprave civilnog vazduhoplovstva Narodne Republike Kine, potpisale su u Beogradu Memorandum o razumevanju kojim se, u okviru postupka zaključivanja novog međudržavnog Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, potvrđuju prava određenih avio-prevozilaca u obavljanju direktnog vazdušnog saobraćaja ili učešće u komercijalnim aranžmanima u saobraćaju.
 
Dokument su u ime vazduhoplovnih vlasti dve zemlje, potpisali v.d. zamenika direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov i zamenik administratora Uprave civilnog vazduhoplovstva Kine Žiđing Vang koji su tom prilikom razmatrali i mnoga druga aktuelna pitanja u okviru bilateralnih odnosa Srbije i Kine u oblasti vazdušnog saobraćaja. 
 
 
Razgovorima su, pored predstavnika vazduhoplovnih vlasti prisustvovali i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić, kao i predstavnici avio-prevozilaca Er Srbije i Er Čajne.
 
Delegacija Uprave civilnog vazduhoplovstva Narodne Republike Kine bila je gost i Er Srbije i razgovarala sa generalnim direktorom te kompanije Danetom Kondićem. Na sastanku je potvrđena izuzetna zainteresovanost i spremnost avio-prevozilaca Er Srbije i Er Čajne za što skorije uspostavljanje komercijalne saradnje dve avio-kompanije.
 

Nazad na ostale vesti