Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 09/20 i stupa na snagu 12. februara 2020. godine.  ONE STOP SECURITY  u Srbiji. Od januara 2020. godine sistem obezbeđivanja u vazduhoplovstvu u našoj zemlji isti kao u zemljama Evropske unijeDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Vazduhoplovne vlasti Srbije i Kine potpisale Memorandum o razumevanju

Utorak, 19.08.2014.
Delegacije Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Uprave civilnog vazduhoplovstva Narodne Republike Kine, potpisale su u Beogradu Memorandum o razumevanju kojim se, u okviru postupka zaključivanja novog međudržavnog Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, potvrđuju prava određenih avio-prevozilaca u obavljanju direktnog vazdušnog saobraćaja ili učešće u komercijalnim aranžmanima u saobraćaju.
 
Dokument su u ime vazduhoplovnih vlasti dve zemlje, potpisali v.d. zamenika direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov i zamenik administratora Uprave civilnog vazduhoplovstva Kine Žiđing Vang koji su tom prilikom razmatrali i mnoga druga aktuelna pitanja u okviru bilateralnih odnosa Srbije i Kine u oblasti vazdušnog saobraćaja. 
 
 
Razgovorima su, pored predstavnika vazduhoplovnih vlasti prisustvovali i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić, kao i predstavnici avio-prevozilaca Er Srbije i Er Čajne.
 
Delegacija Uprave civilnog vazduhoplovstva Narodne Republike Kine bila je gost i Er Srbije i razgovarala sa generalnim direktorom te kompanije Danetom Kondićem. Na sastanku je potvrđena izuzetna zainteresovanost i spremnost avio-prevozilaca Er Srbije i Er Čajne za što skorije uspostavljanje komercijalne saradnje dve avio-kompanije.
 

Nazad na ostale vesti