Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

U Direktoratu predstavljen novi „Pravilnik o obavljanju javnog avio-prevoza“

Subota, 23.08.2014.
Odeljenje saobraćajne delatnosti Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije organizovalo je 20. i 21. avgusta 2014. godine predstavljanje novog propisa kojim će biti regulisan javni avio-prevoz.
 
Predstavljanju novog propisa prisustvovali su predstavnici avio-prevozilaca registrovanih u Srbiji: Er Srbije, Aviogeneksa, Princ aviješna, Igl ekspresa i Infiniti aviješna.
 
Očekuje se da novi „Pravilnik o obavljanju javnog avio-prevoza“ stupi na snagu do kraja oktobra ove godine.
 
Tekst pravilnika: http://www.cad.gov.rs/upload/regulativa/predlozipropisa/

Pravilnik%20o%20obavljanju%20javnog%20avio-prevoza%20-%20predlog.pdf 


Nazad na ostale vesti