Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

U Direktoratu predstavljen novi „Pravilnik o obavljanju javnog avio-prevoza“

Subota, 23.08.2014.
Odeljenje saobraćajne delatnosti Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije organizovalo je 20. i 21. avgusta 2014. godine predstavljanje novog propisa kojim će biti regulisan javni avio-prevoz.
 
Predstavljanju novog propisa prisustvovali su predstavnici avio-prevozilaca registrovanih u Srbiji: Er Srbije, Aviogeneksa, Princ aviješna, Igl ekspresa i Infiniti aviješna.
 
Očekuje se da novi „Pravilnik o obavljanju javnog avio-prevoza“ stupi na snagu do kraja oktobra ove godine.
 
Tekst pravilnika: http://www.cad.gov.rs/upload/regulativa/predlozipropisa/

Pravilnik%20o%20obavljanju%20javnog%20avio-prevoza%20-%20predlog.pdf 


Nazad na ostale vesti