Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Mirjana Čizmarov imenovana za direktora Direktorata

Četvrtak, 30.10.2014.
Vlada Republike Srbije je današnjoj sednici na predlog Upravnog odbora DCV imenovala Mirjanu Čizmarov za direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, na mandat od pet godina.
 
Vlada je prethodno prihvatila predlog rešenja o razrešenju Mirjane Čizmarov sa mesta vršioca dužnosti zamenika direktora Direktorata.
 
Upravni odbor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, na čijem čelu je potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, razmatrao je ranije listu kandidata za imenovanje za direktora Direktorata.
 
Od ukupnog broja prijavljenih, komisija koja je sprovodila konkurs izabrala je tri kandidata, koje je predložila Upravnom odboru. Upravni odbor je odlučio da, od tri predložena kandidata, za direktora Direktorata  izabere Mirjanu Čizmarov.
 
Mirjana Čizmarov je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U dosadašnjoj karijeri bavila se pravnim aspektom evropskih integracijama u oblasti vazdušnog saobraćaja.
 
Od 2002. do 2005. godine bila je pomoćnik ministra za saobraćaj i jedan od učesnika radne grupe u formiranju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i tadašnje Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore po standardima EU.
 
Bila je i šef Biroa za saradnju sa Evropskom unijom u Privrednoj komori Srbije. Od 2006. godine u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva bila je direktor Sektora za pravne i opšte poslove, specijalni savetnik generalnog direktora za CRCO (EUROCONTROL) i direktor Direkcije za planiranje i razvoj. Od  februara 2013.godine obavljala je finkciju  vršioca dužnosti zamenika direktora Direktorata. 


Nazad na ostale vesti