Pozivamo studente završnih godina na obavljanje stručne prakse u Direktoratu. Više informacija u sekciji vesti  Seminar o bezbednosti u vazduhoplovstvu prezentovan je na našoj internet stranici u sekciji vesti  Sertifikacija instruktora u oblasti obezbeđivanja obaviće se počev od 03. juna 2021. godine, detaljnije u delu obezbeđivanje/sertifikacija  Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o - link  Smernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu Obaveštenja   
Vesti sa sajta

Direktorat vodio đake u Muzej vaduhoplovstva

Četvrtak, 15.10.2015.
Učenici Osnovnih škola „LJubomir Aćimović“ iz Obrenovca i „Vožd“ sa Voždovca u sredu, 14. oktobra, obišli su Muzej vazduhoplovstva na aerodromu „Nikola Tesla“, u organizaciji Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.
 
Naši dragi gosti, najmlađi ljubitelji vazduhoplovstva, imali su priliku da vide brojne zanimljive eksponate Muzeja i da se upoznaju sa bogatom istorijom vazduhoplovstva na ovim prostorima, učeći o tome uz osmehe i izraze zadovoljstva što prvi put mogu da vide izbliza i dodirnu letelice, posebno avione.
 
Za učenje uz osmeh najzaslužniji su bili upravo zaposleni u Muzeju, posebno kustos Petar Nedeljković koji je deci na sjajan način približio svaki od eksponata i detaljno im objasnio kako je i kad počelo da se leti u Srbiji, odnosno na ovim prostorima.
  • Uz veliku zahvalnost Direktoratu na ideji i realizaciji iste, moram da istaknem da su deca bila fascinirana Muzejom, a da je predstavljanje Muzeja kroz interakciju sa decom najbolji način učenja. Ulazili su u simulatore, dodirivali avione, čuli mnogo zanimljivosti, mogli da pitaju sve što ih zanima. Zato je za njih ovo kompletno zaokružen doživljaj. Danima su se pripremali za ovu posetu, čak su i napravili svoj pano, kolaž, na kojem su prikazani dečiji crteži svih letelica za koje oni znaju. To je bio naš poklon Direktoratu, a verujem da ćemo se i u budućnosti ovako družiti – rekla je Biljana Stefanović, psiholog i stručni saradnik Osnovne škole „LJubomir Aćimović“ iz Obrenovca.
Nešto starija deca iz Osnovne škole „Vožd“ takođe su imala šta da čuju i nauče tokom boravka u Muzeju.
  • Oni nemaju često prilike da uživaju u ovakvim izletima i posetama. Zato hvala na ovakvoj vrsti pomoći i siguran sam da će deca dobro zapamtiti dan kad su upoznali avione i vazduhoplovstvo izbliza – rekao je Srećko Krivokapić, direktor Osnovne škole „Vožd“.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva se i ovom prilikom zahvaljuje Muzeju vazduhoplovstva i aerodromu „Nikola Tesla“ na osmehu koji smo zajedno podarili najmlađima, uz obećanje i uverenje da će takvih osmeha biti i u budućnosti. 

 


Nazad na ostale vesti