Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Direktorat vodio đake u Muzej vaduhoplovstva

Četvrtak, 15.10.2015.
Učenici Osnovnih škola „LJubomir Aćimović“ iz Obrenovca i „Vožd“ sa Voždovca u sredu, 14. oktobra, obišli su Muzej vazduhoplovstva na aerodromu „Nikola Tesla“, u organizaciji Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.
 
Naši dragi gosti, najmlađi ljubitelji vazduhoplovstva, imali su priliku da vide brojne zanimljive eksponate Muzeja i da se upoznaju sa bogatom istorijom vazduhoplovstva na ovim prostorima, učeći o tome uz osmehe i izraze zadovoljstva što prvi put mogu da vide izbliza i dodirnu letelice, posebno avione.
 
Za učenje uz osmeh najzaslužniji su bili upravo zaposleni u Muzeju, posebno kustos Petar Nedeljković koji je deci na sjajan način približio svaki od eksponata i detaljno im objasnio kako je i kad počelo da se leti u Srbiji, odnosno na ovim prostorima.
  • Uz veliku zahvalnost Direktoratu na ideji i realizaciji iste, moram da istaknem da su deca bila fascinirana Muzejom, a da je predstavljanje Muzeja kroz interakciju sa decom najbolji način učenja. Ulazili su u simulatore, dodirivali avione, čuli mnogo zanimljivosti, mogli da pitaju sve što ih zanima. Zato je za njih ovo kompletno zaokružen doživljaj. Danima su se pripremali za ovu posetu, čak su i napravili svoj pano, kolaž, na kojem su prikazani dečiji crteži svih letelica za koje oni znaju. To je bio naš poklon Direktoratu, a verujem da ćemo se i u budućnosti ovako družiti – rekla je Biljana Stefanović, psiholog i stručni saradnik Osnovne škole „LJubomir Aćimović“ iz Obrenovca.
Nešto starija deca iz Osnovne škole „Vožd“ takođe su imala šta da čuju i nauče tokom boravka u Muzeju.
  • Oni nemaju često prilike da uživaju u ovakvim izletima i posetama. Zato hvala na ovakvoj vrsti pomoći i siguran sam da će deca dobro zapamtiti dan kad su upoznali avione i vazduhoplovstvo izbliza – rekao je Srećko Krivokapić, direktor Osnovne škole „Vožd“.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva se i ovom prilikom zahvaljuje Muzeju vazduhoplovstva i aerodromu „Nikola Tesla“ na osmehu koji smo zajedno podarili najmlađima, uz obećanje i uverenje da će takvih osmeha biti i u budućnosti. 

 


Nazad na ostale vesti