Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Republike Srbije i Kraljevine Tajland

Petak, 20.11.2015.
Delegacije Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Tajland, sastale su se u Beogradu, 19. i 20. novembra 2015. godine u cilju zaključivanja bilateralnog sporazuma o vazdušnom saobraćaju. Šefovi delegacija Zoran Ilić, v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Čula Sukmanop, generalni direktor Civilnih vazduhoplovnih vlasti Tajlanda,  parafirali su Nacrt sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Tajlanda i potpisali Memorandum o razumevanju.
 
Parafiranjem Sporazuma i potpisivanjem Memoranduma su uređeni odnosi u oblasti civilnog vazduhoplovstva i utvrđen osnov za avio-prevozioce da što pre povežu dve države, bilo kroz učešće u komercijalnim aranžmanima ili kroz uspostavljanje direktnog redovnog avio-prevoza.

 


Nazad na ostale vesti