Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Saradnja vazduhoplovnih vlasti Srbije i Crne Gore

Petak, 27.11.2015.
Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov i direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Dragan Đurović, potpisali su u Podgorici Memorandum o razumevanju u oblasti pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi.
 
Memorandumom su precizirani zajednički ciljevi i oblasti bilateralne saradnje između civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbije i Crne Gore u obavljanju nadzora nad pružanjem usluga u vazdušnoj plovidbi i nadzora nad upravljanjem vazdušnim saobraćajem.
 
Pored tema sadržanih u Memorandumu, direktori vazduhoplovnih vlasti dve države razmotrili su i načelno dogovorili, saradnju i koordinisani nastup u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u drugim oblastima civilnog vazduhoplovstva. 
 


Nazad na ostale vesti