Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Mirjana Čizmarov – potpredsednica Eurokontrola

Utorak, 08.12.2015.
Republici Srbiji i Direktoratu civilnog vazduhoplovstva ukazana je velika čast na 44. sastanku Privremenog saveta Evropske agencije za bezbednost vazdušne plovidbe (Eurokontrol). Direktorka Direktorata Mirjana Čizmarov izabrana je za potpredsednicu Privremenog saveta Eurokontrola sa mandatom od dve godine. Čizmarov je na to mesto izabrana jednoglasno.
 
Savet predstavlja upravljačko telo Eurokontrola i čine ga predstavnici svih država članica na nivou direktora nacionalnih vazduhoplovnih regulatornih tela.
 
Ovo telo u Eurokontrola u svom radu primenjuje opštu politiku stalne komisije a zaduženo je i za nadzor nad radom agencije.
 

Srbija je punopravna članica Eurokontrola od 2005. godine. 


Nazad na ostale vesti