Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ otvoren službeni „D“ prolaz

Petak, 25.12.2015.
Na Aerodromu „Nikola Tesla“ otvoren službeni „D“ prolaz

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, otvaranjem službenog "D" prolaza je spreman za letove ka SAD. Za  te potrebe avio prevozilac „Er Srbija" zaposliće još 150 ljudi,  poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorivši „ D“ prolaz.  
 
Vučić je, u prisustvu potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, direktorke Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjane Čizmarov i vd.direktora Aerodroma Nikola Tesla Saše Vlaisavljevića, svečano otvorio pomenuti prolaz za prelazak vozila u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma, koji je jedna od tri ključne tačke kada je reč o bezbednosti za letove ka SAD.
 
On je rekao da je ovaj objekat bio najveća slabost u bezbednosnim kontrolama, jer se, kako je objasnio, mere bezbednosti pooštravaju na letovima ka SAD. 
 
Mihajlović je podsetila na to da je otvaranje "D" prolaza bio jedan od najvažnijih uslova da bi aerodrom u Beogradu imao letove za SAD. Aerodrom je spreman da krene sa direktnim letovima ka toj destinaciji, pri čemu će Srbija biti jedina zemlja u regionu odakle će se leteti za SAD, naglasila je ona. Mihajlović je, takođe, iskazala nadu da će broj putnika na beogradskom aerodromu narednih godina biti u stalnom porastu.

 

Nazad na ostale vesti