Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju i putovanje u inostranstvo se mogu naći na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova https://www.mfa.gov.rs/  Seminar o bezbednosti u vazduhoplovstvu prezentovan je na našoj internet stranici u sekciji vesti   Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o - link   Smernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu Obaveštenja 
Vesti sa sajta

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ otvoren službeni „D“ prolaz

Petak, 25.12.2015.
Na Aerodromu „Nikola Tesla“ otvoren službeni „D“ prolaz

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, otvaranjem službenog "D" prolaza je spreman za letove ka SAD. Za  te potrebe avio prevozilac „Er Srbija" zaposliće još 150 ljudi,  poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorivši „ D“ prolaz.  
 
Vučić je, u prisustvu potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, direktorke Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjane Čizmarov i vd.direktora Aerodroma Nikola Tesla Saše Vlaisavljevića, svečano otvorio pomenuti prolaz za prelazak vozila u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma, koji je jedna od tri ključne tačke kada je reč o bezbednosti za letove ka SAD.
 
On je rekao da je ovaj objekat bio najveća slabost u bezbednosnim kontrolama, jer se, kako je objasnio, mere bezbednosti pooštravaju na letovima ka SAD. 
 
Mihajlović je podsetila na to da je otvaranje "D" prolaza bio jedan od najvažnijih uslova da bi aerodrom u Beogradu imao letove za SAD. Aerodrom je spreman da krene sa direktnim letovima ka toj destinaciji, pri čemu će Srbija biti jedina zemlja u regionu odakle će se leteti za SAD, naglasila je ona. Mihajlović je, takođe, iskazala nadu da će broj putnika na beogradskom aerodromu narednih godina biti u stalnom porastu.

 

Nazad na ostale vesti