Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ otvoren službeni „D“ prolaz

Petak, 25.12.2015.
Na Aerodromu „Nikola Tesla“ otvoren službeni „D“ prolaz

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, otvaranjem službenog "D" prolaza je spreman za letove ka SAD. Za  te potrebe avio prevozilac „Er Srbija" zaposliće još 150 ljudi,  poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorivši „ D“ prolaz.  
 
Vučić je, u prisustvu potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, direktorke Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjane Čizmarov i vd.direktora Aerodroma Nikola Tesla Saše Vlaisavljevića, svečano otvorio pomenuti prolaz za prelazak vozila u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma, koji je jedna od tri ključne tačke kada je reč o bezbednosti za letove ka SAD.
 
On je rekao da je ovaj objekat bio najveća slabost u bezbednosnim kontrolama, jer se, kako je objasnio, mere bezbednosti pooštravaju na letovima ka SAD. 
 
Mihajlović je podsetila na to da je otvaranje "D" prolaza bio jedan od najvažnijih uslova da bi aerodrom u Beogradu imao letove za SAD. Aerodrom je spreman da krene sa direktnim letovima ka toj destinaciji, pri čemu će Srbija biti jedina zemlja u regionu odakle će se leteti za SAD, naglasila je ona. Mihajlović je, takođe, iskazala nadu da će broj putnika na beogradskom aerodromu narednih godina biti u stalnom porastu.

 

Nazad na ostale vesti