Sertifikacija instruktora u oblasti obezbeđivanja obaviće se počev od 03. juna 2021. godine, detaljnije u delu obezbeđivanje/sertifikacija  Novi termin aprilskog ispitnog roka biće sproveden od 23. aprila do 29. aprila 2021. godine (ne računajući dane vikenda)  Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o - link Termini redovne sertifikacije odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu su odloženi i održaće se u periodu od 20.04. - 22.04.2021. godine Smernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu Obaveštenja   
Vesti sa sajta

Održan sastanak sa Direkcijom za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine

Petak, 05.02.2021.
Održan sastanak sa Direkcijom za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, 04.02.2021. godine, održan je sastanak sa delegacijom Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, u cilju daljeg unapređenja saradnje između dve vazduhoplovne vlasti.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Veljko Kovačević, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov, pomoćnici direktora Zlatko Miščević i Aleksandar Godić sastali su se sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Čedomirom Šušnjarom, pomoćnikom generalnog direktora Stojankom Supić, šefom odseka za letačko osoblje Radenkom Dubravcem i savetnikom Vladanom Kosićem, u nameri jačanja bilateralnih odnosa dve vazduhoplovne vlasti kao i realizacije projekata u civilnom vazduhoplostvu. 

U uvodnom izlaganju, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Veljko Kovačević, istakao je da je potrebno preduzeti konkretne korake u vezi sa aerodromom u Trebinju, čija je realizacija planirana za kraj 2021. godine, dok je direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva RS naglasila da Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH uvek može da računa na podršku vazduhoplovne vlasti Republike Srbije.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Čedomir Šušnjar, zahvalio se na kontinuiranoj podršci Direktorata civilnog vazduhoplovstva RS i izrazio želju da se uspešna saradnja sa vazduhoplovnim vlastima Republike Srbije nastavi i u budućnosti.

 

 

 

 


Nazad na ostale vesti