Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Mirjana Čizmarov uručila plaketu „Najevropljanin“ 2020. godine

Ponedeljak, 21.12.2020.
Mirjana Čizmarov uručila plaketu „Najevropljanin“ 2020. godine

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Mirjana Čizmarov, je 21. decembra 2020. godine, u hotelu Crowne Plaza Belgrade, povodom dodele nagrada „Najevropljanin“, uručila plaketu prof. dr. Draganu Markoviću, redovnom profesoru Mašinskog fakulteta i predsedniku ITN grupe, za „Najevropljanina“ u oblasti nauke.

Nagrada „Najevropljanin“ prestižno je priznanje pojedincima za uspešan rad usmeren ka bržoj i svestranoj integraciji naše zemlje u Evropu, kojim je, 2016. godine, u oblasti evropskih integracija, nagrađena direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Mirjana Čizmarov. 


Nazad na ostale vesti